Vi er i gang!

(2.4.22) De første 25 milene på sykkel er unnagjort og vi har allerede passert 1/5 av summen vi trenger for å bygge yrkesskolen i Uganda. Mottakelsen har vært fantastisk de stedene vi har vært innom og det hele fremstår som et stort eventyr.

Syklistene tjuvstartet på tirsdag og gjennomførte en prolog fra Førde til Sogndal. Uttrykket prolog kjenner vi fra ski og sykkel og det betyr ganske enkelt innledning til noe større. Da syklistene våknet i Førde tirsdag morgen var det hvitt på bakken og det kom selvsagt som en stor overraskelse. Men prologen skulle gjennomføres og det ble en fantastisk start med ordfører Jenny Følling, skoleelever og representanter for den lokale Lions-klubben til stede. De 10,5 milene til Sogndal gikk greit og syklistene var godt fornøyd med gjennomkjøringen.

Den offisielle starten på sykkelturen til Uganda gikk på Veitastrond 1. april. Det var nok en ordfører som satte “rittet” i gang, denne gangen ordfører i Luster, Ivar Kvalen. Kvalen holdt en tale som det var flere som fikk en liten tåre i øyekroken av. Hele bygda hadde også møtt frem for å heie på Team Care4-syklistene da de dro av gårde.

På Hafslo ventet skole- og barnehagebarn med flagg og plakater da syklistene kom forbi. Det var nesten litt Tour de France-stemning over det hele. Turen videre gikk via Sogndal og videre til Lærdal. På grunn av noen tekniske problemer med følgebilen ble det en ekstra stopp i Lærdal. Dette, kombinert med at ruta viste seg å være ganske mye lenger enn antatt, gjorde at etappen ble avsluttet i Borlaug i stedet for på Breistølen. Klokken var 20.00 om kvelden da syklistene tørnet inn, gode og møre i kroppen.

Programmet for etappe 2 var allerede lagt, så den manglende distansen fra etappe 1 måtte tas igjen før planlagt starttid kl 10.00. Ryktene sier at det var en tøff morgenøkt å sette seg på sykkelen i Borlaug for å klatre de ca 650 høydemetrene opp til høyeste punkt på riksvei 52, 1137 meter. Ikke bare er klatringen tøff, men 10 minusgrader gjør ikke fornøyelsen større. Tidsskjemaet holdt, og det ble stopp både i Hemsedal, Gol og Nesbyen før ferden endte ved velkjente Bromma.

I morgen går ferden videre til Hønefoss hvor det er planlagt fest på torget. De neste etappene kan du lese mer om i neste nyhetsbrev.

Del på sosiale medier

Leave a Comment