Kenya i valgrus

(5.9.22) Kenya-turen var en opplevelse, ikke minst sammen med kenyanere sterkt engasjert i et valg så jevnt, og med beskyldninger om juks begge veier. Men igjen – mest av alt møter med flotte mennesker, om enn valget ga grunn til litt for mye festing for noen av dem. Veiene hadde stort sett skuldre for oss syklistene, politikontrollene var bare positiv nysgjerrighet og vi nøt all, unntatt heten.

Vi fulgte kysten slik planen var, det ga også mange kilometer på dårlig grusvei med liten trafikk, helt ok!

Det er eventyrlig å få møte, blilitt kjent med og lære om andres liv. Nå har noen ord kiswahili blitt lagt til i ordforrådet – asanta sana er nok til å få fram et smil. Og fortsatt ingen problemer så lenge solkremen holder. Jo et lite et – det var dumt ikke å veksle seg noen kenyanske shilling på grensa, de ugandiske ville de ikke ha. Men plutselig åpenbarte det seg en minibank der ingen skulle tru at nokon ville bu, problemet løst.

Og de vakreste solopp- og nedganger fikk vi oppleve. Og se om ikke et gjenklistet øye kunne få behandling også. Legen i Norge anbefalte medisin, apotekeren langs landeveien hadde akkurat den medisinen og Bård fikk doktorere litt.

Det er flott på tur – måtte vi bare få mange med oss på bidragssida også – vi bygger en yrkesskole må vite. Vipps 518835, konto 37851145630 eller støtt oss her.

Del på sosiale medier