Team Care4 fase 1 er fullført

Det var en brå overgang fra sykling dag etter dag til den norske høsten. Oppgavene både i Uganda og hjemme sto i kø. Området vi har kjøpt ved Zirobwe utenfor Kampala er regulert, grunnundersøkt og alle papirer sendt til et stort antall ulike myndigheter. Strøm og vann er på plass i området, og den pålagte 2,4 meter høye muren rundt det store området murt opp. Ved neste besøk i Uganda blir grunnarbeidene fullført og såle støpt. Det er heldigvis ikke lenge til.

Midler til skoleprosjektet fortsetter å komme. Vi har deltatt i møter på skoler, Lionsklubber og i bygdelag med gode bidrag som resultat. Vi er i sluttforhandlinger på en ny sponsoravtale, og møtekalenderen framover er tett.

Mer spesielt er engasjementet i en gruppe ved Høgskulen i Sogndal. De tenker stort, et prosjekt som skal trekke inn universitet og høyskoler fra Sogn til Kampala for å sikre en god finansiering av både skolen og dens framtid. Det kan bli spennende, og bli ikke forundret om vi snart skal ut på tur igjen, om enn i en annen form.

Nå kan vi også avsløre at det blir det bok om turen – eller kanskje mer om hvordan en slik reise kan bli en opplevelse med sykkelen som virkemiddel. Tanker om alder, menneskene vi møte underveis, om å våge å ta mulighetene når de er der, og om å bli med på de opplevelsene som dukker opp. Håpet var å ha en bok klar til jul i år, det har en langvarig hissig manne-influensa dessverre satt en stopper for.

12.000 sykkel-kilometer er fullført – nå venter den spennende neste fasen med sluttfinansiering og gjennomføring av skoleprosjektet. Vi håper du blir med på ferden videre, dette vil bety så mye for alle de flotte ungdommene fra fattigområdene som vi skal hjelpe.

Del på sosiale medier