Sammen for barna

Det var flere deltakere på den lange sykkelturen tur-retur Veitastrond Kampala i 2022. Bjørn Kristian syklet hele distansen, men han hadde selskap på store deler av turen. Her er en presentasjon av de mest aktive syklistene.

Bjørn Skovly er daglig leder i Care4 Starving Children. Når ikke pandemien legger hindringer i veien bruker Bjørn halve året i Uganda for å følge opp organisasjonens arbeid der.

Bjørn er også kjent for andre fysiske aktiviteter til inntekt for Care4 som “Vi går for ungene i Uganda” og 100.000 skritt på ett døgn. I sin ungdom syklet også Bjørn Trondheim – Oslo, seks og en halv gang.

Bjørn er den eneste av Team Care4-syklistene som har syklet hele veien fra Veitastrond til Kampala, tur-retur.

Bjørn Skovly, Morten Norheim og Bård Huseby har syklet opp til toppen av Hemsedalsfjellet. 1137 meter over havet.
Tre fornøyde syklister på rutas høyeste punkt før Alpene

Bård Huseby driver Fjærland Fjordstover. Bård arbeider i tillegg frivillig som kommunikasjonsansvarlig i Care4 Starving Children. Han har naturligvis et fadderbarn i slummen i Kampala som han også har besøkt.

Bård deltar på deler av turen til Kampala og er med på hele turen fra Kampala tilbake til Norge. På bildet ser du Bård sammen med sitt fadderbarn Sharom.

Bård var med og syklet fra Veitastrond til København og hele veien fra Kampala tilbake til Veitastrond.

John Brekke, utviklingsansvarlig i Care4 Starving Children

John Brekke har eget rådgivningsfirma og er best kjent som tidligere direktør på Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten. John har fire fadderbarn, og har besøkt dem i Kampala. Han arbeider som frivillig i Care4 Starving Children med å utvikle organisasjonen videre.

John deltar på deler av turen til Kampala og er med på hele turen fra Kampala tilbake til Norge. På bildet ser du John med to av sine fadderbarn, Michael og Jovin.

John var med og syklet fra Kampala rundt Viktoriasjøen.

Else-Marit på telefon med NRK Østfold

Else-Marit Skovly har i lang tid vært en ivrig bidragsyter til Care4 Starving Children. Gjennom egen nettbutikk Elce.no leverer hun hver måned gode bidrag til til Care4s arbeid i Uganda. Else-Marit har også et fadderbarn, Kevin, som hun besøkte sommeren 2019.

Else-Marit skal være med på en del av turen sydover med start i København.

Else-Marit syklet fra Helsingør til Praha. Underveis ble hun kanskje mest kjent for de daglige oppdateringene på NRK som fulgte ferden hennes mot Praha og den store skobutikken der.

Morten Norheim som skal være med på sykkelturen fra Norge til Uganda på sykkelen sin

Morten Norheim liker prosjektet for barna i Uganda og ideen om en yrkesskole. Han  vet av egen erfaring hvor viktig en god fagutdanning er. Derfor markerer han også sin støtte på sin spesielle måte – med å bli med på de første etappene av turen fra Veitastrond til Kampala.

Morten kan bli en god støtte på ferden over Hemsedalsfjellet og videre sørover. God erfaring med sykling (bildet) har han også!

Morten syklet fra Veitastrond til Hønefoss.

Benjamin Andersen med sykkelhjelm
Benjamin Andersen

Benjamin Andersen er utdannet tekstforfatter etter tre år på Westerdals og ett år på forfatterstudiet i Bø, og har også jobbet som sommervikar i tre sesonger på Fjærland Fjordstove hotell. Tidligere har han blant annet syklet Glomma på langs.

Benjamin blir med på sykkelturen fra Plymouth.

Benjamin syklet fra Plymouth til Hirtshals.

Del på sosiale medier