Santiago de Compostela

(7.9.22) Katedralen i Santiago de Compostela – et viktig mål for katolske pilgrimer både fra Frankrike-siden og sørfra. Det var åpenbart øyeblikk med mange tanker for dem som gjennom uker og kanskje måneder hadde gått til denne plassen så viktig for katolikker – der en mener disippelen Jakob ble gravlagt på plassen der han tidligere hadde tjeneste.

Et praktbygg på alle måter, åpnet i år 1211, 75 meter høy og med plass til 1200. En ganske annen stil enn vår Urnes stavkirke bygd snaut 100 år tidligere.

Og i morgen fortsetter sykkelturen mot øst og Santander, håper å være der søndag kveld. Da vil vi også møte mange av pilgrimene på tur mot katedralen,

Veitastrond på verdenskartet

Frokost-bekjentskap med Miriama fra Slovakia i Nigram, hun går pilgrimsferden til Santiago de Compostela, 25 km daglig. Litt høflig prat, der Norge blir nevnt. Hvor i Norge – vestlandet. Artig sier Miriama, jeg studerte økologi på en plass kalt Sogndal. Really! Jeg er fra Veitastrond 45 km unna.

– Selvfølgelig har jeg vært på Veitastrond, nydelig plass, forteller Miriama meg, og bare bekreftet det vi vet, denne flotte bygda er et sentrum i verden. Da lever i alle fall vi godt med at hun ikke kjente verken Fjærland eller Jostedal!

Og nå går hun videre, mens vi får syklet unna de rundt 12 milene til Santiago de Compostela og katedralen som er reist på gravplassen til apostelen Jakob.

Del på sosiale medier