Uganda trenger fagarbeidere

(2.4.23) Utdanning etter videregående skole i Uganda er kostbart, og noen må betale for den. Om du ikke har velstående foreldre eller gode støttespillere er det umulig. De fleste som har økonomien på plass, ønsker å gi barna en akademisk utdannelse som gir høy status. Dette til tross for at mange av dem går rett ut i arbeidsledighet.

Samtidig er det mangel på gode fagarbeidere. Derfor ønsker vi å gi ungdom fra fattige områder, de uten de rike foreldrene, en mulighet for utdannelse. Det vil skje på vår yrkesskole som bygges rundt 20 km utenfor hovedstaden Kampala. Det blir en internatskole, og hovedvekten blir på praktiske fag der Uganda trenger arbeidskraft.

Verdien av en ungdom med en god fagutdanning er stor, for den personen, men også for hele hans familie, klan og stamme. Tradisjonen er at personer med utdanning og inntekt prioriterer å hjelpe andre fra sin gruppe til skolegang. Slik gir utdannelse for en muligheter for et bedre liv for mange.

Vi skal lykkes med skoleprosjektet vårt – med hjelp fra mange. Da får vi heller tåle at det blir nye sykkel-kilometer og litt mer mas om støtte. Prosjektet og framdrift følger du her på teamcare4.no. Fortsatt er det også mulighet å gi en donasjon til prosjektet der, på VIPPS 518835 eller konto 37851145630.

Del på sosiale medier