Det store skoleprosjektet

(23.2.22) Utdanning etter videregående skole er vanskelig i Uganda. Enten er det universitet og akademisk utdanning, eller ingenting. Ungdom som fullfører universitetsutdanning står ofte uten jobb, mens det samtidig er umulig å få tak i en elektriker eller rørlegger.

Situasjonen er at yrkesrettet utdanning er svært vanskelig å finne og kvaliteten på utdanningen er ofte svak. Care4 Starving Children vil derfor bygge en yrkesskole med sterk vekt på gjenvinning og bærekraft, kombinert med høykvalitets fagutdanning for både jenter og gutter. Du kan lese mer om prosjektet, fagene o.l. og også se tegninger av skolen her.

For å få oppmerksomhet rundt prosjektet og samle inn midler til en slik skole starter jeg 1. april sammen med to venner på en sykkeltur fra Veitastrond i Sogn til Kampala i Uganda. Vi starter egentlig tre dager før med en såkalt prolog fra Førde til Sogndal. Vi har et stort engasjement for arbeidet vårt også i Sunnfjord og lionsklubben i Førde er en svært god bidragsyter.

Vi håper dere også kan fortelle om og markedsføre dette prosjektet til andre. Det er det steget som utvider vårt arbeid fra utdanning som nå er førskole, folkeskole og videregående skole til også å kunne gi en yrkesbakgrunn som gjør eleven i stand til å forsørge seg selv, sin familie og i mange tilfeller kanskje hele sin klan. Dette, i tillegg til hvilket eksempel de kan være for andre, er viktig for både dem og Ugandas framtid.

Gladnyheten er at slik jeg sitter denne dagen mot slutten av februar så kan jeg registrere at vi allerede har mottatt 314 000 kroner til prosjektet. Målet vårt er å samle inn 50 øre meteren på turen fra Veitastrond til Kampala, det tilsvarer om lag tre millioner kroner.

Jeg forbereder meg så godt jeg kan på turen mens jeg arbeider med barna her nede, om det er stafettløping mot noen av dem, eller sykling på ukjente stier i områdene rundt skolene. Ellers trøster jeg meg med at jeg sikkert blir i bedre form hver dag som går etter at turen starter. Hvis du har lyst til å lese mer om turen vår kan du klikke her.

Del på sosiale medier