Hilsen fra Care4 Starving Children

(24.2.22) Kjære fadder og støttespiller

Tenk at du er en av en gruppe på mer enn 200 mennesker i Norge som har valgt å dele av det du har med noen som manglet alt gjennom Care4 sitt arbeid i Uganda. Jeg har følt på kroppen hva din innsats betyr for hver og en av barna våre. Det er jo slik at det er jeg som får oppleve den gleden de uttrykker. Ikke minst også stoltheten en mor føler når hun fra ingenting kan oppleve at hennes barn står der med beviset på at de har fullført første trinn i en lang utdannelse.

Arbeidet vårt er viktig. Ikke bare sover 70.000 barn trygt under moskitonett vi har delt ut. Vi har sammen med andre presset på slik at myndighetene i Uganda nå deler ut moskitonett til 21,5 millioner barn under 15 år i landet. Vår organisasjon med sin erfaring er med på dette arbeidet med å dele ut, registrere og kontrollere at alt skjer på en god måte.

Tenk nå har vi rundt 270 fadderbarn som får sin helsehjelp, skolegang, måltider hver dag og som kan sove trygt takket være dere som faddere.

Koronareglene i Uganda ga store utfordringer for de fattigste, de som har funnet sin mulighet i slummen. Reglene hindrer mødre i å ta strøjobbene som sikret dem litt inntekt. Derfor sulter for mange barn, og tiltakene mot korona har kanskje tatt flere liv enn koronaen sjøl. Det måtte vi gjøre noe med. Takket være bidrag fra mange møter nå nesten 1.500 barn opp hver dag og mottar to måltider daglig på Care4 Starving Childrens «matstasjoner» i slummen. Det er viktig og det redder liv.

Vi setter stor pris på ditt engasjement for barna. Vi har regelmessig besøk og kontroll av forholdene for hvert enkelt barn, og vi er både glade og stolte over å se at det går svært bra med dem. Ingen av våre barn har hatt korona eller annen alvorlig sykdom dette året.

Så litt om framtida:

Vi skal bygge en yrkesskole!

Nøkkelen til en god framtid for barna våre, barn i Uganda og for landet er utdanning. Det er slik (også) i Uganda at de foreldre som har råd til utdanning for sine barn etter videregående skole prioriterer universitetsutdannelse. Jeg kan enkelt få tak i tusenvis av masterutdannede i business administrasjon som håper på en jobb, men det er umulig å finne en håndverker.

Vi ønsker å skape et tilbud for dem som ønsker en praktisk rettet utdanning, en yrkesskole. Det vil koste oss rundt 2,5 millioner kroner. For å skaffe de midlene og få fokus på det viktige arbeidet har vi startet prosjektet «TeamCare4». Motto for prosjektet er «Vi sykler for barnas framtid» eller «Tuvigira biseera by’omumaaso by’abaana baffe» på Lungada.

Vi skal sykle for barnas framtid ved å sykle fra Norge til Uganda og tilbake. Det er en tur på rundt 6.000 kilometer hver vei siden vi må hoppe over Nord-Afrika på grunn av sikkerhetssituasjonen. Men vi vil sykle gjennom Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Italia til Sicilia, deretter gjennom Tanzania og Uganda fram til Kampala. Hjem via Rwanda, Burundi, Marokko, Spania, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark. Deter beregnet ca 2 måneder hver vei.

En prolog fra Førde 29. mars – og start fra Veitastrond 1. april kl. 10.00. Målet vårt er å sykle inn 50 øre pr meter – lykkes vi med det er skolen godt finansiert. Vi håper mange blir med og støtter oss. Du kan lese mer om prosjektet, se reiseruta og også se hvordan du og forhåpentligvis mange av dine venner, kan støtte oss på www.teamcare4.no.

På trykknappen «støtt oss» ligger det ferdige «produkter» der du kan velge å støtte oss med fra 100 meter og oppover. I tillegg håper vi jo å få med noen større sponsorer på opplegget vårt. Har du ideer til noen du synes vi bør snakke med, gi oss gjerne et tips.

(teksten fortsetter under bildet)

Care4 Starving Children har alltid hatt som mål å skape stadig bedre muligheter for barn og unge i Uganda. De som hadde det aller verst, barn av HIV-syke alenemødre i slummen, ble det første vi tok tak i. Der vil vi fortsatt stå på for barna, bare den siste uka har vi fått seks nye faddere.

Gjennom skoleprosjektet kan vi hjelpe så mange flere til en framtid der de også får mulighet til å bistå mange rundt seg. Slik er tradisjon og kultur i Uganda, de som kan skal hjelpe sin familie og sin klan så langt mulig.

Og bare så jeg har nevnt det – «vi» i sykkelprosjektet er meg, Bjørn Kristian, som planlegger å sykle hele turen, i tillegg vil Bård Huseby og John Brekke være med på deler av turen til Kampala, men på hele turen hjem. Else-Marit Skovly vil i alle fall være med på etappen fra København til Praha, men jeg blir ikke forundret om det blir mer.

Vi tar gjerne imot flere som kan tenke seg å være med på tur slik det måtte passe dem. Er det aktuelt for deg, ta gjerne kontakt på 900 10 237 eller 95986632 eller på mail: post@care4.no.

Da er det bare for meg å takke der alle for de gode bidrag i 2020 – og ønske dere alle

Del på sosiale medier