100 mil unnagjort

(12.4.22) For de som måtte ha tvilt på prosjektet, nå ligger faktisk de første 1000 kilometerne bak oss. Da forrige nyhetsbrev ble sendt var teamet på Bromma ved Nesbyen, nå er vi i København. Og for et eventyr det har vært, og for en oppmerksomhet den gode saken vår får.

Turen fra Bromma til Hønefoss var en fin avveksling fra den kalde turen over fjellet. Ikke minst var det trivelig å bli møtt med kaffe og vafler fra Heradsbygda Lions Club på torget i Hønefoss da vi kom frem. Og det et vanket ikke bare mat og drikke, men også hyggelig støtte til prosjektet. I Hønefoss takket vi av Morten som måtte tilbake til Sogn for å jobbe.

Nå er også Sverige unnagjort. Bård og Bjørn feirer med de særegne danske røde pølsene.

Mandag 4. april gikk turen fra Hønefoss til Horten. Dette ble nok turens tøffeste etappe så langt. Snø, regn, kulde og vind gjorde etappen ganske så utrivelig. Etter en lang dag på sykkelen var det godt å finne bobilen på fergeleiet i Horten.

Til tross for en lang etappe Østfold rundt på tirsdagen ble dagen veldig trivelig. De fleste ser nok på Skiptvet og Mysen som en lang omvei når du skal sykle fra Moss til Fredrikstad, men ikke Team Care4. Begge steder ble det hyggelige treff og på Mysen også en trivelig prat med NRK Østfold. Turen til Fredrikstad ble avsluttet med en finale over den flotte Fredrikstadbrua.

Som tirsdagen sluttet, startet onsdagen. Over Fredrikstadbrua igjen. Med fint driv sydover var det ikke lenge til neste brupassering, Svinesundbrua. Det kjentes faktisk som en ganske stor milepæl. Team Care4 har kommet til utlandet!

Bjørn og Bård på Svinesund. Sverige neste!

Turen gjennom Sverige ble tung. Syd-Sverige i april høres ganske så trivelig ut, men vi møtte fryktelig mye vær. Snø, regn og mye vind gjorde hele strekningen slitsom for oss, men vi kom oss gjennom. Da vi skulle starte fra Varberg var det faktisk så mye snø på bakken at vi måtte ta noen kilometer i bil p.g.a. sikkerheten.

Bjørn sykler i utrivelige forhold i Syd-Sverige

Vel over til Danmark – og nok et land unnagjort – ble det brått mye triveligere. Turen mest behagelig etappe gikk fra Helsingør til København. Stort sett fine sykkelveier og været på vår side. Else-Marit skulle etter planen avløse Bård i København. Det var ekstra hyggelig at hun dukket opp i Helsingør og ble med også på denne etappen sammen med mannen sin, Svein. Det er rett og slett deilig å være norsk i Danmark.

Else-Marit, Svein, Bjørn og Bård før start i Helsingør

I dag har det en hviledag, den første på turen. I morgen går turen videre sydover fra København. Om lykken og bena står oss bi tilbringes neste natt i Tyskland.

Del på sosiale medier

Leave a Comment